Datacenter Cloud Diensten

Zorgeloos kunnen werken

1TransVir is gebaseerd op de laatste stand van de techniek en voldoen aan de hoogst mogelijke standaards op het gebied van beveiliging en betrouwbaarheid. Dit in een omgeving van duurzaamheid; klimaatneutraal en tot wel 60% minder energieverbruik.

Zakelijke gebruikers mogen hoge eisen stellen aan de IT-dienstverlening die ze inkopen. Elke onderbreking in de dienstverlening kost geld, om maar niet te spreken van de mogelijke schade als onbevoegden toegang krijgen tot vertrouwelijke gegevens.

Onze Diensten

Een veilig gevoel

1TransVir beheert zijn eigen datacentrum in Deventer, volledig in eigendom. Het datacentrum is volstrekt onafhankelijk, staat op eigen terrein beschikken over eigen (nood)stroom- en koelvoorzieningen en is ruimschoots boven NAP gesitueerd. Een veilig gevoel, en niet alleen voor onze buitenlandse klanten.


Netwerken

Klanten die op zoek zijn naar een hoster die hen volledig ontzorgt en zich niet willen bezighouden met hardware, back-ups, monitoring etc kunnen bij 1TransVir terecht. Maar ook klanten die alleen een veilige plek voor hun data zoeken, maar de apparatuur verder zelf willen beheren zijn bij 1TransVir aan het juiste adres. De datacenters van 1TransVir zijn carrier-neutral.

Risicospreiding door technische en juridische redundantie

1TransVir beschikt over eigen redundante glasvezels zodat u met een gerust hart uw risico kunt spreiden. Uiteraard kunnen wij ervoor zorgen dat op meerdere locaties uw IP-adressen beschikbaar zijn. Voor klanten die op zoek zijn naar een nog hoger niveau van risicospreiding, bieden we de mogelijkheid om een deel van uw apparatuur in het partner datacenter van 1TransVir te plaatsen. Deze unieke samenwerking biedt niet alleen technische maar ook juridische redundantie, doordat u aparte contracten kunt afsluiten voor deze diensten. Voor replicatie van data tussen de datacenters is een glasvezel beschikbaar waar klanten in de meeste gevallen kosteloos gebruik van kunnen maken en die bandbreedtes tot 10 Gbit/s biedt.


Kennis van zaken

Het innovatief en duurzaam datacentrum van 1TransVir biedt u interessante voordelen, waarbij alles om betrouwbaarheid en efficiency draait. Daarbij is niet alleen de techniek belangrijk, maar vooral ook de kennis en ervaring van de mensen die de systemen selecteren, installeren en onderhouden. De engineers van 1TransVir kennen hun datacenters als hun eigen broekzak: de meesten van hen waren erbij betrokken toen ze gebouwd en ingericht werden. Ze zoeken ook voortdurend naar verbetermogelijkheden, onder andere op basis van de nieuwste (nood)stroom- en koelconcepten. Dat betekent dat als er onverhoopt eens iets mis gaat, de mensen van 1TransVir heel snel weten waar het probleem zit en hoe ze dat kunnen oplossen. We zijn daarbij niet afhankelijk van externe leveranciers – dat is een hoeksteen van onze filosofie.

Trends zoals big data, bring your own device (BYOD), file services, beveiligde cloud-omgevingen, metadata-gedreven automatisering, beheer en analyses worden steeds zichtbaarder in de IT-markt. Met Cloud- en data oplossingen van 1TransVir partners kunnen organisaties cloud- en file sharing- en data technologie├źn op een nieuwe manier inzetten. Dit maakt het voor u mogelijk om verder te innoveren met informatie in een markt die continu in ontwikkeling is

Met onze oplossingen kunnen organisaties de volgende voordelen behalen:

  • Vermindering van TCO tot wel zestig procent
  • Vermindering van back-up ruimte met dertig procent
  • Vijf keer zo veel terabytes per administrator.